Lessen

Groepslessen

Groepslessen gemengd

In Anda Boxing Club worden elke dag verschillende groepslessen boksen gegeven. Iedereen, van jong tot oud, is welkom om mee te doen aan de groepslessen.

Een groepsles boksen begint altijd met een warming up. Het is heel belangrijk om de spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de training.

Hierna worden een of meerdere bokstechnieken geleerd en/of geoefend. Als bokstrainer houd ik altijd rekening met de individuen in de groep die ik lesgeef. Dit betekent bijvoorbeeld dat ik een basisoefening geef die ik voor de gevorderden in de groep ingewikkelder maak, terwijl ik beginners juist alle ruimte geef om de basis onder de knie te krijgen. Verder kan er in een les op bokszakken geoefend worden, maar ook in koppels van twee. Elke les is weer een beetje anders.

Een groepsles eindigt altijd met buikspieroefeningen en een cooling down, in ieder geval bestaande uit rek- en strekoefeningen.

Ik geloof als bokstrainer niet in een scheiding naar leeftijd, tussen dames en heren of meisjes en jongens. De groepslessen zijn daarom gemixt en toegankelijk voor iedereen vanaf 13 jaar. Basiswaarden in het boksen zijn discipline, zelfbeheersing en respect. Juist in een gecombineerde groep kunnen deze waarden goed worden aangeleerd en toegepast. Wel bieden wij twee keer per week boksles aan voor alleen dames.

Prive training

Prive training

Naast deelname aan de groepslessen, kun je in Anda Boxing Club ook privé trainingen doen. Een privé training is mogelijk voor iedereen. Waar een privé training uit bestaat is afhankelijk van degene die les heeft.

Zo kan een beginnende bokser geïnteresseerd zijn in één of meer privé trainingen, omdat hij of zij de sport sneller onder de knie wil krijgen. In een dergelijke privé training zal er voornamelijk aandacht aan bokstechniek worden besteed.

Gevorderde boksers kunnen één of meer privé trainingen volgen ter voorbereiding op een wedstrijd of om een bepaalde techniek te verfijnen. Zowel mentale als fysieke en technische wedstrijdvoorbereiding kan gegeven worden in een privé training. Ook power punching kan een onderdeel van een privé training zijn.

Voor beoefenaars van andere vechtsporten kan het ook vaak belangrijk zijn om een aantal privé trainingen boksen te nemen. Boksen maakt deel uit van veel populaire vechtsporten, zoals kickboksen of thaiboksen. Het is daarom voor deze sporten belangrijk om te werken aan de bokstechniek.

Ook voor mensen die graag willen trainen en fit willen zijn is boksen een zeer goede sport. In de privé trainingen die wij geven aan deze mensen staan de bokstechniek in combinatie met conditietraining en body shape oefeningen centraal.

Privé trainingen kunnen alleen worden genomen, maar ook in kleine groepjes. Zo kunnen twee of meer vrienden tegelijk een training volgen. Ook kunnen bedrijven hun werknemers laten trainen. Privé trainingen worden gegeven door Anda en door Esther. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Lady's only

Lady’s only

De dameslessen worden gegeven door een dame, die heel goed weet hoe het lichaam van een vrouw werkt en welke oefeningen passen in een damestraining.

De lessen zijn groepslessen en hebben dan ook dezelfde opbouw als de gemixte groepslessen.

Een groepsles boksen begint altijd met een warming up. Het is heel belangrijk om de spieren op te warmen en je lichaam voor te bereiden op de training.

Hierna worden een of meerdere bokstechnieken geleerd en/of geoefend. Als bokstrainer houd ik altijd rekening met de individuen in de groep die ik lesgeef. Dit betekent bijvoorbeeld dat ik een

basisoefening geef die ik voor de gevorderden in de groep ingewikkelder maak, terwijl ik beginners juist alle ruimte geef om de basis onder de knie te krijgen. Verder kan er in een les op bokszakken geoefend worden, maar ook in koppels van twee. Elke les is weer een beetje anders. In de dameslessen geef ik extra aandacht aan buik, billen en benen.

Een groepsles eindigt altijd met buikspieroefeningen en een cooling down, in ieder geval bestaande uit rek- en strekoefeningen.