Onze trainers

image4 (1)

Andaman Daku

Ervaren bokstrainer met grote passie voor boksen.

OVER ANDAMAN

Mijn naam is Andaman Daku en ik ben geboren in Kampala, Uganda. Toen ik 12 was, ben ik op school begonnen met boksen. Op mijn 16e werd ik kampioen op vier verschillende nationale kampioenschappen, waarbij ik steeds een niveau hoger ging boksen. In 2000 ben ik in het nationale team van Uganda gekomen. Op dat moment was ik de onoverwonnen kampioen van Uganda.

 

Ik heb verschillende kampioenschappen gewonnen voor Uganda, waaronder in 2001 de ‘African Intercities’ en in 2002 en 2003 de ‘Uganda Kingscup International Boxing Tournament’. In 2002 was ik bovendien geselecteerd voor de ‘Common Wealth Games’ in Manchester, Engeland en in 2004 heb ik de kwalificatiewedstrijden gebokst voor de Olympische Spelen in Athene dat jaar.

 

Via wat omzwervingen ben ik in Nederland terecht gekomen. Vanaf 2008 ben ik mij gaan richten op mijn werk als bokstrainer in een grote kickboksschool. Daar merkte ik dat ik een passie heb voor lesgeven. In april 2011 ben ik mijn eigen boksschool begonnen: Anda Boxing Club. In 2013 en 2014 heb ik de opleidingen tot assistent trainer/coach en tot trainer/coach gevolgd bij de Nederlandse Boksbond. Daarna werd Anda Boxing Club ook als boksschool in Nederland erkend. Met mijn boksschool maak ik de droom die ik als jongen had werkelijkheid.

 

Graag maak ik mensen enthousiast voor de bokssport. Ik geniet er van als ik iemand zie groeien in mijn trainingen. Het geeft mij als trainer een goed gevoel om iemand te leren boksen die nog nooit had gebokst. Ik zie veel mensen in een paar maanden groeien van een beginner naar iemand die mee kan doen in de lessen voor gevorderden. Ze kunnen dan alle combinaties van stoten die ik geef, hun conditie is vooruit gegaan en ze hebben plezier tijdens de trainingen. En ook mensen die al jaren recreatief boksen leren steeds weer iets bij: een stukje verfijning in de techniek, andere combinaties, andere verdedigings- of aanvalstechnieken. Boksen is voor mij echt de leukste sport ooit.

 

Mensen begeleiden naar wedstrijdboksen vind ik minstens net zo leuk als de groei zien die mijn andere leden doormaken. Het geeft mij als trainer veel plezier om iemand te begeleiden naar en tijdens een bokswedstrijd. De voorbereiding, concentratie, inspanning en de ontlading na een wedstrijd vind ik fantastisch.

 

De basiswaarden van het boksen, respect en zelfdiscipline, breng ik bij aan al mijn leden. Voor jongeren zijn deze waarden onmisbaar voor een mooie toekomst.

 

Bovenal wil ik met mijn boksschool het niveau van het boksen terug omhoog krijgen en de positieve aandacht voor het boksen vergroten. Ik zou geen ander beroep kunnen doen dan bokstrainer zijn. Boksen is wat ik doe, wat ik het beste kan en wat ik het allerleukst vind. Boksen is een kunst en dat wil ik Nederland laten zien.

image3

Esther

Ervaren bokstrainer met passie voor trainen van dames.

OVER ESTHER

Ik ben Esther, geboren in Amsterdam. Ik kom eigenlijk al mijn hele leven in de sportschool. Mijn moeder werkte in een sportschool en ik ging van kleins af aan met haar mee. Daar zag ik al hoe blij mensen werden van sport.

 

Ook ik zelf heb ervaren wat sport, en vooral boksen kan betekenen. Ik heb mijn hele leven gesport, maar vanaf het moment dat ik begon met boksen, merkte ik al snel dat ik mij beter ging voelen. Ik werd sterker en mijn lichaam veranderde, werd strakker. Met boksen train je je hele lichaam, op een leuke manier. Mijn zelfvertrouwen groeide en dat maakt mij gelukkig. Dat gevoel wil ik graag doorgeven aan andere mensen.

In februari 2015 kreeg ik de kans om bij Anda Boxing Club te starten met het geven van bokstrainingen voor alleen dames. Ik merkte dat dames die ik kende of die ik sprak hier behoefte aan hadden. Ze vonden het stoer dat ik bokste en wilden het ook wel proberen, maar ze vonden het spannend om te beginnen. In principe kunnen dames mee doen aan alle lessen bij Anda Boxing Club, maar voor sommige dames geeft het een veilig gevoel als ze met alleen vrouwen kunnen trainen. Dat gevoel kan ik begrijpen en ik ben tot aan vandaag blij dat ik deze lessen mag geven.

 

Al toen ik jong was, wilde ik eigenlijk heel graag ‘iets’ doen met sport. Sinds ik de dameslessen geef, is die wens uitgekomen. Anda heeft mij veel gecoacht in het lesgeven en in 2017 heb ik ook mijn diploma voor Assistent Trainer/Coach gehaald bij de Nederlandse Boksbond. Inmiddels geef ik naast de dameslessen ook de gemixte groepslessen als Anda er niet is. En ik geef privé trainingen aan veel verschillende mensen, van alle niveaus.

 

Het doel van de trainingen die ik geef is mensen een positievere houdingen meegeven in het leven. Dit uit zich in respect en waardering voor zichzelf, maar ook voor andere mensen. Ik vind het leuk om mensen te helpen hun doelen te bereiken. Dat doe ik door op een positieve manier hun grenzen op te zoeken en te verleggen. Daarbij kijk ik altijd naar de persoon die ik op dat moment train. Iedereen verdient een eigen, persoonlijke aanpak.

 

Met boksen train je conditie, kracht, behendigheid, coördinatie en je evenwicht. Je vergroot je zelfvertrouwen, je stresslevel daalt en je leert jezelf verdedigen. Ik begeleid je daarin graag.

LEUKE TRAININGEN MET VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT

Bij anda boxing club hebben we passie voor boxtrainingen. We zorgen voor een leuke sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Kom een keer langs voor leuke training en ervaar Anda Boxing club.